Ons menu

Ons menu

Bij Huyskamer Daatjeshoeve kunt u naast onze Daatjeskeuze (hoofdgerecht voor € 14,95) ook genieten van een (h)eerlijk 3 gangen keuze menu voor € 32,50.

Heeft u last van allergenen?
Meldt het onze Huyswerkers!

3 Gangen Menu  €32,50

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met een groene salade en aardappelgarnituur.

Voorgerechten

Vol au Vent

Klassieke ragout van wild zwijn procureur, geserveerd in een pastei van bladerdeeg

Patrijs

Op karkas gegaard met een knoflook-knolselderij mousseline en jus van jeneverbes

Carpaccio +3,00

Flinterdun gesneden runderhaas met stroop van aceto di balsamico, basilicum mayonaise, pijnboompitten, Parmezaan en rucola

Garnalenkroketjes

Huisgemaakt met een vulling van garnalen, sjalot en kruiden op gefrituurde peterselie

Heilbot +€ 2,50

Huisgerookt en gecombineerd met courgette, witlof en geroosterde hazelnoot

Brie

Op krokant rustiek brood, geserveerd met rode biet, walnoten met een dressing van honing en tijm

Daatjesproeverij +4,50

Bestaande uit een combinatie van bovenstaande gerechten

Soepen

Pompoen

Licht gebonden soep van flespompoen, rode peper, knoflook en ui, afgetopt met crème fraiche

Ossenstaart

Krachtige bouillon, afgetopt met een knoflookschuim en krokant van buikspek

Hoofdgerecht

Rosbief

Gebraden in een krokant jasje van mosterd en kruiden, geserveerd met een jus van sjalot

Hazenpeper

Langzaam gegaard van de achterbouten, op smaak gebracht met kruidkoek en pure chocolade

Hert + € 7,50

Rosé gebraden rugfilet met een huisgemaakte rode kool, begeleid met een krachtige jus

Roodbaars

Op de huid gebakken filet met een saus van schaaldieren en chips van venkel

Dorade + € 2,50

In de oven gegaard, bedekt met een notenkorst en zachte saus van Dijon mosterd

Risotto

Klassiek Italiaans gerecht in combinatie met bospaddenstoelen, knoflook, tijm en truffel

Desserts

Peer

In de oven gepoft met steranijs en kaneel, gecombineerd met walnotenijs en honing

Crème bruleé

Volgens Daatjes receptuur

Chocolade

Taart van pure chocolade met caramel en crunch van zeezout

Cranberry

Sorbet van cranberry en Gin-Tonic met schots van rabarber

Koffie van’t Huys

Koffie of thee geserveerd met een klein likeurtje en iets zoets

Huysproeverij +3,50

Bestaande uit een combinatie van bovenstaande gerechten

Kaasplank +4,50

Combinatie van verschillende kazen met Rinse appelstroop, noten en vruchtenbrood

Voor bij de crème bruleé

Graham's The Tawny Port - per glas 4.95 een diepe gouden en amberkleurige portwijn met aroma's van geroosterde amandelen, sinaasappelschil en kaneel

Voor bij de kaasplank

Graham's Six Grapes Port - per glas 4.95 een port met een stevige body en rijke parfum van rijpe pruimen en zwart kersen met een volle smaak met veel structuur.

X