Ons menu

Ons menu

Bij Huyskamer Daatjeshoeve presenteren wij elke 3 maanden een nieuwe dinerkaart. Van 1 januari tot 1 april  kunt u genieten van onze Winterkaart. Naast onze Winterkaart serveren wij elke week een wisselde Daatjeskeuze voor € 15,95.

Heeft u last van allergenen?
Meldt het onze Huyswerkers!

Dinerkaart

Als u kiest voor 3 gangen van onze dinerkaart dan is de prijs € 34,50 exclusief de meerprijs gerechten.

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met een aardappelgarnituur

Voorgerechten

Pastrami
€ 9,00

Huysgemaakt van runderpicanha met Amsterdamse ui, augurk, piccalilly crème en tomaten compote

Varkenswang
€ 9,50

In abdijbier gestoofd met gerst, crème van pompoen en paddenstoelen

Carpaccio (menuprijs + € 3,50)
€ 13,00

Flinterdun gesneden runderhaas met stroop van aceto di balsamico, basilicum mayonaise, pijnboompitten, Parmezaan en rucola

Garnalenkroketjes
€ 9,00

Huisgemaakt met een vulling van garnalen, sjalot en kruiden op gefrituurde peterselie

Graved Lax (menuprijs + € 3,50)
€ 13,00

Huysgemarineerde zalm met structuren van biet en gerookte yoghurt

Poffertjes
€ 9,00

Gemaakt van zoete aardappel & ui, geserveerd met geitenkaas crème & honing

Daatjesproeverij (menuprijs + € 4,50)
€ 14,50

Bestaande uit een combinatie van onze voorgerechten

Soepen

Goulash
€ 6,00

Op Hongaarse Wijze bereide runderbouillon met rijk winters garnituur van rundvlees, spek, aardappel, paprika, ui en knoflook

Knolselderij
€ 6,00

Licht gebonden soep, op smaak gebracht met een groene kruiden olie

Hoofdgerechten

Cassoulet
€ 22,00

Gevuld met kippendijen, witte bonen, little gem & artisjok, gecombineerd met dragonmayonaise

Varken
€ 22,00

Gegrilde entrecote met linzen, mosterd & lof, begeleid met een krachtige jus

Tournedos (menuprijs + € 6,50)
€ 28,50

Rosé gebraden ossenhaas van Oer-Hollands rund met een klassieke bearnaisesaus

Snoekbaars
€ 22,00

In de oven gegaard onder een dakje van tomaat en venkel, met een saus van peterselie & Pernod

Skrei (menuprijs + € 3,50)
€ 25,50

Op de huid gebakken met structuren van aardpeer en een saus van Weerter oude kaas

Pompoen en croute
€ 21,00

Geroosterde fles pompoen met rode ui, walnoten, veenbessen & tijm, geserveerd onder een dak van bladerdeeg

Huysgerecht
€ 22,00

Benieuwd naar ons Huysgerecht? Vraag het aan één van onze Huyswerkers en laat u verrassen!

Nagerechten

Cheesecake
€ 8,00

Van witte chocolade, gesuikerde cranberries, crunch van roze peper en rozemarijnsiroop

Crème bruleé
€ 8,00

Volgens Daatjes receptuur

Sneeuwbal
€ 8,00

Stilstaand ijs van anijs met een schots van gekarameliseerde noten

Bitterkoekjes
€ 8,00

Met een sabayon van Liquor 43, gecombineerd met gekonfijte sinaasappel

Koffie van’t Huys
€ 8,00

Koffie of thee geserveerd met een klein likeurtje en ambachtelijke bonbons van 'de Chocolage'

Huysproeverij (menuprijs + € 4,00)
€ 12,00

Bestaande uit een combinatie van onze nagerechten

Kaasplank (menuprijs + € 4,50)
€ 12,50

Combinatie van verschillende Franse kazen met Rinse appelstroop, noten en vruchtenbrood

Voor bij de crème bruleé

Graham's The Tawny Port - per glas 4.95 een diepe gouden en amberkleurige portwijn met aroma's van geroosterde amandelen, sinaasappelschil en kaneel

Voor bij de kaasplank

Graham's Six Grapes Port - per glas 4.95 een port met een stevige body en rijke parfum van rijpe pruimen en zwart kersen met een volle smaak met veel structuur.

X